HTML

TISZA-Stage

Túrák, kalandok és egyéb emberi történések a Tisza északi partjain. A szerkesztés helye: Ukrajna, Kárpátalja, Csap. Az ismeretlen elkövető: Palkó István (palkopisti@freemail.hu)

Utolsó kommentek

Friss topikok

Vonatok indulása Ukrajnában

2009.07.20. 07:51 dixidixi

Mivel a blogom adminfelületén a keresőkifejezések között már több ízben láttam, hogy számos látogatóm a vonatok indulását feszegető kutakodása során jutott el a Tisza-Stage-re, főleg Ungvár-Krím illetve Ungvár-Odessza vonatkozásban, ezen a helyen elhelyezek egy linket, amelyen át az Ukrán Vasút weboldalára, ott is a menetrend-keresőre lehet jutni.

MENETREND CSAP ÁLLOMÁS TEKINTETÉBEN feljebb, a Vonatok indulása Ukrajnában 2. című bejegyzésben!!!!

A vasutas weboldal - sajnos - csak ukrán vagy orosz nyelvű szolgáltatást nyújt. Én ezúttal az orosz változat hozzáférhetőségét kínálom fel.

Használjátok egészséggel!

www.uz.gov.ua/

Találtam még egy weboldalt, ahol a távolsági gyors- és személyvonatok érkezési, indulási, valamint a célpontra való megérkezési idejéről lehet tájékozódni Csap állomás tekintetében:

www.poezda.uz.ua/rozklad/20115/

De ha valaki így sem találja meg a neki kellő vonatot, adok egy ötletet: így is lehet túrára utazni! 

Hozzáfűzés: Egyik látogatóm azzal keresett meg, hogy tudjam meg az ukrán hálókocsikat illető szabályokat és szokásokat.

Ennek kapcsán ismertetem az általam megtudottakat:

1. Az ágynemű igénylése az ukrán távolsági, hálókocsis vonatokon csak akkor nem kötelező, ha az út a nappali órákban tart. Ilyen esetben a pénztárnál külön jelezni kell, hogy az utas nem igényel ágyneműt.
 
2. Ha az utazás az éjjeli órákra (akár csak egy-két órára) is kiterjed, úgy a pénztárosok kérdezés nélkül beszámítják a menetjegy (hálókocsiban természetesen a helyjegy) árába az ágyneműt. A VONATON A KALAUZTÓL NEM LEHET (SZABAD) ÁGYNEMŰT KÉRNI ÉS AZT OTT KIFIZETNI! (Elvben - gyakorlatban nincs tapasztalatom)
 
3. Saját ágynemű (s valszeg, ide tartozik a hálózsák is) alkalmazása közegészségügyi okokból TILOS.
 
4. Az ágynemű ára akár egy- vagy kétéjszakás az utazás: fejenként 14 hrivnya, azaz 350 Ft sincs.
 
5. Ágyneműt csak az úgynevezett "obsij" (közös, fapados stb.) kocsikban lehet megúszni, ahol az ember bárhogy aludhat, ha hagyják. Ilyenek viszont nincsenek a két számjegyű, azaz "gyors"-expressznek minősülő vonatokon.

 

Szólj hozzá!

Címkék: menetrend vonatok vasúti ukrajnai csapról indulása; ukrajnában; menetrend;

A bejegyzés trackback címe:

https://tiszastage.blog.hu/api/trackback/id/tr271255883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Locations of visitors to this page
számláló
süti beállítások módosítása